Meubelverlichting, je ziet het steeds meer voorkomen. Sfeervolle verlichting integreren in je meubel waarmee je het meubel zelf en soms zelfs de ruimte eromheen verlicht. Met de huidige technieken in Ledverlichting kan je ongelooflijk veel kanten op. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Van chique dimbare led-spots, led-strips en zelfs minuscule verlichting voor in plinten tot verlichting in de lade die aan springt op het moment dat jij de lade opent.

Door gebruik te maken van verlichting in een meubel kun je enorm veel sfeer toevoegen aan het meubel en de ruimte. Ook kun je daardoor heel mooi voor een donker materiaal kiezen die veel beter uitkomt door gebruik van verlichting.

Zoals te zien is in onderstaande foto, dit is een zwart geoliede eiken kast met dimbare LED-spots.

Tegenwoordig kunnen LED-strips zelfs in golvende vormen aangebracht worden, waardoor er speelse en ronde lijnen gemaakt kunnen worden. Kortom, genoeg keuzes over de soorten verlichting.

Maar dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden, ook de manier van verlichten is iets om over na te denken. Wil je namelijk iets direct verlichten in het meubel, of wil je meer sfeerverlichting vanuit de achtergrond uit? Evenals de invalshoek bepalen, dit alles kan hele bijzondere effecten geven aan het geheel. Kijk daarom goed naar waar het meubel komt te staan en wat het doel is. Je kunt je voorstellen dat een tv-meubel mooier is met indirecte verlichting dan dat je naast de tv bijvoorbeeld recht een spot in kijkt.

In onderstaande foto’s zijn 2 verschillende toepassingen van verlichting te zien waardoor het een mooi detail wordt in het meubel.

Dan is er als laatste ook nog de keuze over de schakeling. Moet het aangesloten worden op een bestaande wandschakelaar in de woning? Of wil je een heel subtiele, kleine schakelaar in het meubel die reageert op je vinger of beweging? Ook automatische verlichting is mogelijk, tevens bedienbaar per app op je telefoon.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met mij op!

Leave A Comment